En helt vanlig vecka - Av Niclas

Jag inser att detta är den första gången jag skriver i en blogg, och det känns ju lite roligt, men nu var det livet på landet som vi skulle berätta om.

Dagens inlägg är bara en kort sak men den kan ändå ge viss inblick i livet på landet i januari, allas favoritmånad när det är lätt att leva!

På nyårsafton var jag klar med monteringen av det nya vattenfiltret och att det som i broschyren beskrevs som "kan monteras av alla och påminner om montaget av en möbel" var som alla gånger tidigare, skrivet utifrån att man bor i en villa, och således kan koppla på befintlig PEM slang R32, och allt är mysiga små kopparrör och nya kopplingar.

På landet finns inga "vanliga kopplingar" På landet finns järnrör. Nej, inte millimeter, och vanliga gängor, utan saker före 1970, och senare, blandningar av nytt o gammalt, UNC, UNF, övergångar och alla byggen som någon före detta ägare borde få Sankte Per att dela ut en lavett för, vid inträdandet i himmelriket, men antagligen blundar även han för sådant.

Hur som, så ligger man där med alla rörtänger i två dagar, och till slut har man dragit fram det tunga artilleriet och med skärbrännaren på fullt tryck med en meter stor låga fräsande nere vid höger knäskål, precis innan man ska börja på en ny era i husets VVS historia ... det är då man hör hustruns svaga röst genom röken och gnistorna, och det är samma gamla fras;

- Ska vi inte ringa efter en kille?

Ridå.

Kommentarer
Postat av: Lantlady

UUUnnderbart!!! Just så är det på landet!! Tack Niclas!!! Vi hoppas på fler inlägg längre fram... smile. Livet här ger ju upphov till så många sådana här incidenter.

2010-01-08 @ 07:48:50
Postat av: Marsiipulamii

Nå UNF har du väl int i vattensystemet? skratt



men skoj åtsido, vattensystem på landet, ja tro int de e nå bättre i storastaden, däremot lejer fastighetsägarna ut underhållet på entrepenad

2010-01-09 @ 15:08:24
Postat av: tom samuelsson

Underbart med lite gästbloggare :D

2010-02-11 @ 22:09:36
URL: http://rentutsagt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0